En

EchipaEchipa logistica:
coordonator proiect, bibliotecar specializat, responsabil amenajare, responsabil financiar

Echipa strangere de fonduri:
responsabil mediu privat, responsabil mediu public

Echipa de experti:
selecteaza titlurile, face recomandari pentru sursele de achizitionare - 7 profesori Babel Center si Babel Junior

Echipa de promovare:
organizeaza campania de presa, se ingrijeste de vizibilitatea sponsorilor in proiect, design si implementare imagine proiect, organizare evenimente de promovare proiect.


Monica Diaconu
Coordonator proiect

Director Studii Babel Center & Babel Junior

monica@babelcenter.ro


Aproape 5 ani de zile de ‘transpunere’ pas cu pas a unui vis in realitate, realitate ce acum se numeste Babel Center si Babel Junior, m-au convins ca orice proiect in care se pune suflet poate reusi.

Stiu ca puterea de a visa mi-a fost data mai ales de cartile ce mi-au stat in preajma. Si imi doresc ca si copiii Timisoarei sa vada lumea posibilitailor imense prin fereastra lecturii. Camera minunata cu carti minunate, Biblioteca Copiilor, va fi locul de unde aceasta fereastra se va deschide.

Monica Diaconu – Director de studii si fondator Babel Center si Babel Junior. Coordonator proiecte: Banat –un model de interculturalitate, 10 ani de tranzitie in Romania, Scoli de Vara Internationale (in cadrul Asociatiei Studentilor Europeni 1999-2001)

Coordonator proiect Phare Dezvoltarea Resurselor Umane – EnglishPro 2006-2007.
Mihaela Iftime
Responsabil finantari

Front Desk Manager,
Babel Center

mihaela@babelcenter.ro


Desi sunt proaspata absolventa a Facultatii de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii, pe specializarea de Relatii Internationale si Studii Europene mi-am dorit mereu sa-mi imbogatesc experienta si cu cunostinte ce nu tin atat de mult de politic si analiza critica. Ce altceva mai bun decat sa incerc sa intru in lumea cartilor, dar mai important in lumea copiilor. Copiii zilelor noastre sunt inzestrati cu talente ce ne uimesc zilnic. Ei sunt copiii viitorului si merita tot ce e mai bun. Tocmai de aceea ei au fost cei care au reprezentat actorul principal fata de care ne-am raportat in incercarea noastra de a deschide o Bibiloteca a copiilor.

Consider ca experinta acumulata de-a lungul timpului din actiunile de voluntariat coordonate (ex: organizator Dusmanii trotuarului - "Nu pe jos" Editia a II-a, Timisoara, Noiembrie 2009; organizator Eco Urban Groove Editia a II-a, Timisoara, Octombrie 2009; coordonator Universitatea de Vara "Return to innocence", Timisoara, Iulie-August, 2009; coordonator Schimb cultural "Bologna Process – higher education", Timisoara, Martie 2009; organizator "Impreuna de Craciun" - povestea continua... Editia a-VII-a, Timisoara, Decembrie 2008; coordonator proiect ECO URBAN GROOVE, Timisoara, Octombrie 2008; organizator proiect Universitatea de Vara "Journey through time", Timisoara, Iulie – August, 2008; organizator proiect "IMPREUNA DE PASTI". Timisoara, Aprilie 2008; coordonator "Impreuna de Craciun" Editia a VI-a, Timisoara, Decembrie 2007; organizator proiect "CUM ARUNCI LA COS? - SELCTIV",Timisoara, Mai 2008; organizator) va contribui la sansele de reusita ale echipei noastre in a oferi o alternativa de petrecere a timpului liber copiiilor timisoreni.Diana Serban
Responsabil PR

Director Babel Junior

diana.serban@babeljunior.ro


Absolventa a Facultatii de Litere din Timisoara, profesor de engleza si germana. Experienta de jurnalist in presa ("Ziua de Vest", "Focus Vest", "Orizont"). Asigura interfata cu mass-media si publicul timisorean a Asociatiei Culturale "Maxima". Certificat ca manager de proiect. A condus si a participat la numeroase proiecte nationale si internationale.

Din 2007, se ocupa de partea de imagine si promovare a Babel Junior.
Diana Cosma
Responsabil amenajare

Profesor Babel Center & Babel Junior

dianecosma@yahoo.com


Ce inseamna sa citesti de-adevaratelea? Sa intelegi. Sa gandesti creativ mai departe. Sa iubesti cartile.

Am invatat de foarte mica sa iubesc cartile. Poate pentru ca acasa aveam o biblioteca mare mare si ma atrageau foarte tare culorile celor mai vesele dintre ele. Nu stiu cat de mare eram cand am scos-o pe prima din biblioteca si am rasfoit-o constient. Nu era foarte atragatoare. Doar litere negre insiruite pe o pagina. Si atunci parintii mei au hotarit ca e timpul sa am biblioteca mea. Au golit o parte din rafturile la care ajungeam si eu si in fiecare saptamana duminica era altfel de sarbatoare. Mall nu era, asa ca mergeam in centru la libraria Eminescu ( care pe atunci mi se parea mare si extraordinara) si imi alegeam o carte si un disc cu povesti. Si uite asa incet incet, biblioteca mea crestea vazand cu ochii.

Cand am trecut de la poze la text, parte din carti au inceput sa dispara din biblioteca. Unde? Sub perna enorma pe care dormeam. Buchiseam pana adormeam cu ele. Si in capul meu de copil, daca le strecuram sub perna, intram in vis in lumea lor.

Foarte multi dintre copii nu mai deprind acasa gustul lecturii. Pentru ca nu mai avem timp sa citim. Nu mai avem timp sa le citim. Cati dintre ei mai aud acasa: pssst, tata citeste! Isi mai povestesc ei oare ce lucru interesant au aflat ieri din nu stiu ce carte? Lucrul acesta se poate intampla insa pana si in cea mai mica biblioteca...

Imaginez biblioteca Babel cu ochii mei de acum 25 de ani cred:
...cu hamace care duc in alta lume
...cu perne moi pe care stai si descoperi o poveste
...cu foarte mullta liniste
...si multa lumina calda

Un loc plin de culoare si surprize ascunse intre 1500 de coperti.
Si poate ca in cinci ori zece ani vor fi scriind pe blog-ul personal despre ultimul roman interesant...Un proiect:
Sustinut de: